Varme og radiator

Varme og radiator

Radiatorerne i de enkelte andele har monteret varmefordelingsmålere, som registrerer varmeforbruget for de enkelte radiatorer. Varmefordelingsmålerne er leveret af firmaet Brunata, som sørger for at aflæse målerne og lave andelsforeningens årlige varmeregnskab. Samtlige varmefordelingsmålere i ejendommen aflæses en gang om året og forbruget indgår i opgørelsen af det årlige varmeregnskab.

Vejledning til varmefordelingsmåler (pdf)
Besøg Brunatas hjemmeside

Varmer radiatoren ikke jævnt?

Til tider kan der opsamles luft i radiatoren, som gør, at det varme vand ikke fordeler sig jævnt. Det betyder at der vil være dele af radiatoren, der føles koldere end andre og varmen frigives mindre effektivt. Løsningen er at lukke luften ud af radiatoren ved hjælp af en radiatornøgle – også kaldet at udlufte radiatoren. Mangler du en radiatornøgle, kan du få en udleveret hos ejendomsinspektøren.

Læs hvordan du udlufter din radiator på handyman.dk

Nedtagning af radiator

Hvis du ønsker at nedtage en radiator, skal det forelægges bestyrelsen før nedtagning finder sted. Efter en eventuel godkendelse af nedtagningen skal radiator og tilhørende måler afleveres til ejendomsinspektøren.